Menu
Gildia Pióra na Patronite

Stary fortepian

W pamięci mam
ten stary dom
gdzie malwy
kolorami kusiły

słoneczniki witały od progu
na werandzie stara ławka
i babcia z uśmiechem
zaplatała moje warkocze

w domu wielki stół
czarny fortepian
wygrywał melodie
od których dusza

trącała struny serca
wprowadzała w wibracje
koiła smutki grając
najpiękniejsze nuty

dziś tylko cisza odbija się
od pustych ścian
choć wspomnieniem mi jest
wciąż we mnie żyje.
https://www.youtube.com/watch?v=KhcCUe5J_AQ&ab_channel=PLATEAU

65 918 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • marka

    3 December 2021, 16:15

    Piękny wiersz, z zapachem. Ostatnio czytałem książkę pt " Oberki do końca świata" Podobny klimat.

    • kati75

      3 December 2021, 20:43

      Dziękuję Piotrze 🙂 pozdrawiam ❄️

  • Eneida

    3 December 2021, 09:48

    Piękne, nostalgiczne... :)

    od kati75
    • kati75

      3 December 2021, 20:43

      Dziękuję 🙂🌻

  • Victoria Angel

    3 December 2021, 09:40

    Najpiękniejsze wspomnienia jakie mogą być to z babcią. :-))) Pozdrawiam.:-)))

    od kati75
    • kati75

      3 December 2021, 20:42

      To prawda ,moja babcia była niezwykła 🙂 pozdrawiam serdecznie 🌺