Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świadectwo wiary

W Okmianach
stoi wielki krzyż
wyższy od rasowych sosen
wyższy od wieżowca
stalowy

Pod jego stopami
stacja paliw
jak mglista myśl
ledwo namacalna
błyszczy w południowym słońcu

Kierowcy ciężarówek
śpią na kierownicach
do kabin dobijają się
prostytutki

Ciszę powlekają
szepty cykad
lipcowe trawy
plotkują zaaferowane...

128 159 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!