Menu
Gildia Pióra na Patronite

W ostatnim promieniu słońca

W ogrodach ciszy
dojrzewa samotność

taka zwyczajna
mało skomplikowana

nikomu nie wadzi
niczemu się nie dziwi

w wierszu pokłada nadzieje
choć słowa milczą

nie chcą układać
metafor, co w kącie śpią

ani wzruszeń tych
na krawędzi łez

może dlatego topi
swoje odbicie

w zorzy purpurowego słońca
łapiąc w dłonie

jego ostatnie promienie...
https://youtu.be/eHgeUAZhw3M

65 924 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących
  • szpiek

    17 July 2022, 17:59

    Przyjemny wiersz, chłodny, lekki, ale z głębią i przekazem

    od kati75
    • kati75

      18 July 2022, 20:20

      Zawsze staram się coś przekazać,czasem się udaje...😉 pozdrawiam 🙂

    • szpiek

      19 July 2022, 10:42

      👍