Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piosenka autorska.

http://www.youtube.com/watch?v=t59b36ylZfM

W Objęciach.

W westchnieniach minionej nocy
budzę się
pierwsza myśl mówi, że to nie będzie
dobry dzień

Jak w przepaść stawiam pierwszy krok
myślałem, że jestem na dnie
przed Śmiercią błagałem, przyjdź
do swej krainy zabierz mnie

Wsłuchaj się
jak mija czas
nie słyszysz
bo mija nas

Pamiętam jej bezdenne oczy
zawieszam sznur
lecz ona przez drzwi otwarte wchodzi
i krzyczy, że to nie w tym dniu

Wsłuchuję się w zegara rytm
ona tylko śmieje się
ja śmieję się razem z nią
i słyszę jej ponętny szept

Wsłuchaj się
jak mija czas
nie słyszysz
bo mija nas

Kiedyś
gdy spotka nas
poprosisz
o czas

W westchnieniach nocy
spowiadam się
zobacz ile mam
kto leży obok mnie

Malowałaś obrazy wspomnień
pozostałaś mi niezapomniana
widziałem cię co jakiś czas
w oknach bliskich i z dala

Zrozumiałem cię w czas
ocaliłaś mnie
dzisiaj mam u ciebie dług
ale proszę, przyjdź we śnie

Dałem kilka żyć
jak i ty wbrew proroctwom dałaś
teraz prowadzisz mnie za dłoń
byś im o sobie przypomniała

Słyszysz
spotyka nas
śpij
nadszedł czas

81 777 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    29 January 2015, 06:48

    Nie wszystkie rady zrozumiałem, ale dzięki :)

  • słońiczka

    29 January 2015, 03:36

    Nikt nigdy nie będzie słyszał jak grasz gdy jesteś sam. Ty jesteś wyrocznią estetyczną, inni są względni. Nigdy nie graj tak jak gdybyś był obserwowany; grasz dla innych, masz efekty. Powodzenia.

  • scorpion

    29 January 2015, 01:16

    Poprawiłem trochę wokal, a przynajmniej taką mam nadzieję, więc zapraszam do ponownego odsłuchania :)

  • Martini2726

    28 January 2015, 21:02

    Chciałbyś. :P

  • scorpion

    28 January 2015, 20:54

    Pff... Wara od mojej piosenki! ;P

  • Martini2726

    28 January 2015, 20:46

    Nie Twój. xP Ja sb śpiewam. xD

  • scorpion

    28 January 2015, 19:42

    No to jak podreperować? :]

  • Martini2726

    28 January 2015, 17:23

    Ja już patrzę, jak można podreperować wokal, żeby nie wkradały się te "fałszywe" tony. :D Ale muzyka i tekst świetne. No i refreny są dobrze zaśpiewane. :)

  • scorpion

    28 January 2015, 13:32

    Rozumiem aluzję, Star :) Nie twierdzę, że jestem dobrym wokalistą

  • scorpion

    27 January 2015, 21:27

    W takim razie uwielbiam banalność ;]