Menu
Gildia Pióra na Patronite

Las nocą

W objęciach snu spoczęły drzewa
i tylko liście niesione wiatrem
cicho szumiały jakby ktoś śpiewał
cichym swym szeptem mącąc ciszę
jak księżyc ciemny mrok swoim światłem

Czarne chmury skryły oblicze księżyca
mrokiem pustym okrywając las
wiatr ustał i zapadła cisza ...
spokojna, senna, do snu kołysze
i nuci kołysanki by ukoić strach

3933 wyświetlenia
22 teksty
4 obserwujących
  • Demonekpaulinka

    27 October 2010, 18:54

    Ładnie! :))

  • motylek96

    22 July 2010, 10:05

    Płynnie się czyta
    Ostatnie dwa wersy
    "..spokojna, senna, do snu kołysze
    i nuci kołysanki by ukoić strach .."
    Wpadły wprost do mojego serducha

  • awatar

    22 July 2010, 07:09

    Ładny nastrój, ładne zakończenie, cisza " nuci kołysanki by ukoić strach ". pozdrawiam.