Menu
Gildia Pióra na Patronite

mikroświaty

w niewiedzy mojej o tobie ciężko mi
wstaję okna przecieram tęsknotą
marszczę się

nie pamiętam

imion
spojrzeń krzywych
rzuconych pod nogi
kamizelek nieratunkowych

przebieram
pogardy ziarnka
jak kopciuszek cichy

balu nie będzie
bez orkiestry roztańczyło się
wszystko

człowiek z człowiekiem
najbliższym

złości palce krwawią od napiętych strun

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    8 January 2019, 09:29

    Giuletko, Onejko dobrze czytać Wasze słowa :)

  • giulietka

    7 January 2019, 09:40

    Dobrze napisane, jeszcze lepiej się czyta, jak zawsze u Ciebie!

  • onejka

    7 January 2019, 09:09

    Bywa, ale...świadomość jest wiele warta i może wszystko zmienić ...
    Za Yestem powiem to samo :)

  • luterin

    4 January 2019, 22:54

    Dziękuję Yestem.
    Pozdrawiam, oczywiście :)

  • 4 January 2019, 22:49

    Smutne, ale piękne.
    Pozdrawiam :)