Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Éternel

w nieruchomym mroku
niebo lśni gwiazdami i chłodem
i choć zbyt nieostrożnie niosłem w świat
serce galopujące - gdy pod ciężarem skrzydeł
opadały ramiona

nie chcę wzywać radości utraconej
lub nadaremnie burzyć
stygnącej w żyłach krwi
bo za mną - aż tyle...
a przede mną - podróż coraz krótsza

wierzę - że pamięci starczy
na szumiące wokół nas wichry
i sny niezwyciężone
niepoddane

i że krąg przyjaciół czeka gdzieś
- to ostatnie z marzeń

szept ledwie

dalekie światło
między ciemnościami

101 655 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    15 November 2021, 18:45

    Dziękuję Ci Bracie Smoku oraz Tobie dobra Niewiasto :)
    Nigdy nie zostawiacie nielota samego z jego wytworem, co szczególnie doceniam. Sprawiliście mi - jak zwykle - niezwykłą radość :))

    Ściskam Was mocno i serdecznie pozdrawiam! :)

  • 13 November 2021, 09:10

    Wiem, szaro, zimno... trzeba szybciej machać skrzydłami,
    a nie myśleć o wieczności. ;)
    Poruszające. :))