Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czerwiec

W naszej krainie
świeci słońce
ale nikt nie zauważa suszy

Te słońce jest nakręcane
na jaskrawą sprężynę
jak zegarek chory psychicznie

Wszyscy dostają zastrzyk
pogodnych dni
błękitnego nieba
z czarnobylowym niepokojem
czy osioł
zadaje pytania
jedząc siano
na posłaniu ze słomy
(znak zapytania)

Sprężyna jest pełna rdzy
ale nakręcona
oczy zalane olejem
nie mogą dalej spoglądać...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!