Menu
Gildia Pióra na Patronite

ARABESKI

W mojej głowie
zapętliły się drogi powrotne
w miejsca dawne,
choć świeże w pamięci.

Przykurzone zdarzenia,
zarośnięte sielanki,
mech od strony północnej
na wieczornej beztrosce...

Brzęk komara o niczym
jeszcze w uchu pobrzmiewa;
kropla rosy na wardze
posmak szczęścia uwalnia...

To co było, zwyczajne,
w mojej głowie pięknieje
jak sen wczoraj śniony...

Teraźniejszość - już dnieje...

7834 wyświetlenia
79 tekstów
53 obserwujących
  • Irracja

    27 January 2011, 00:24

    ... piękna ta ornamentyka wspomnień...

    :-)

  • Wichura

    1 January 2011, 20:54

    To miłe, dziękuję.