Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Niech nie widzi nikt~~

W moim sercu smutno
Zaczął padać deszcz
Uśmiech z łzą odpłynął
Słońca nie ma też

Melancholią śpiewa
Zagubiony świerszcz
Do kosza wyrzucam
Swój kolejny wiersz

Patrzy blady księżyc
W moją smutną twarz
Może on mi powie
Jak wypełnić czas

Padaj więc deszczyku
Bo mi bardzo wstyd
Zmień łzy w deszczu krople
Niech nie widzi nikt.

109 622 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    9 November 2013, 14:09

    czasem trzeba popłakać, aby oczyścić dusze,
    potem jest lżej... a wiersz piękny, często jak mi na duszy ciężko to pada deszcz.
    Moja koleżanka zawsze mówi, aby skończyła płakać, to i niebo się rozchmurzy :(
    i czasem to działa, bo ileż można płakać. hehe
    Wiersz smutny , ma dużo emocji, ale bardzo dobrze je rozumiem.

  • misiek45

    7 November 2013, 18:14

    Dziękuję moi mili za miłe słowa ,czasem łzy są potrzebne każdemu-na wieczór uśmiech przesyłam :))

  • zugimihau

    6 November 2013, 23:57

    pod tą pogodę dzisiejszą..:) udany:)

  • krysta

    6 November 2013, 19:07

    Choć pada deszcz wiersz perlisty jest :)
    Pozdrawiam Agnieszko :)