Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sztuka odchodzenia

W mocnych objęciach pozwól mi
zapomnieć o wszystkim,
tym co było tylko złe.

I odejść pozwól nim w sobie
winić zacznę ciebie za brak
umiejętności czerpania z ciebie siły.

Zamiast niej jedynie obojętność
pozostała mi po tym, co
jeszcze nie zdołało mnie zabić.

Nie zapominaj o tym, że ten,
kto pokocha cię za urodę,
znienawidzi pewnego dnia za starość.

Teraz trwaj przy mnie i nie bój się.
A odejdę, obiecuję, w odpowiedniej chwili,
pozostawiając najpiękniejsze wspomnienia.

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    26 June 2015, 10:05

    Dziękuję.

  • mill

    26 June 2015, 00:01

    ...świetny wiersz...pozdrawiam ;)...

  • Lydia

    25 June 2015, 18:01

    niezaprzeczalnie piękny..