Menu
Gildia Pióra na Patronite

ROZMOWA

w miękkiej mruczącej ciszy
nagły plusk puszystego słowa
już łasi się do ucha
z wolna narasta rozmowa

z języków skapują myśli
nabrzmiewa słowem milczenie
leniwe i niespieszne
szeptu soczyste pęcznienie

toczą się dźwięki turkocąc
o zębów, podniebień krawędzie
rozmowa przybiera na sile
gubi się oddech w rozpędzie

nagle, język w ciemności się miota
myśl płynie, a słowa brakuje
nie ma takiego mędrca
co każdy kształt wykuje

słowa, słowa, słowa, jak pisał poeta
a czas, bisurman, ucieka
wstać pora, puścić w ruch powietrze
-to co w ruchu jest pożyteczne

7834 wyświetlenia
79 tekstów
53 obserwujących
  • Nutka67

    4 August 2010, 22:35

    Piękna ta rozmowa.

  • 4 August 2010, 17:58

    Świetny wiersz Aneczko:) Pozdrawiam:)

  • Wichura

    4 August 2010, 17:29

    Dziękuję, czekałam niecierpliwie na Twój komentarz... :)

  • Piłkareczka*

    4 August 2010, 12:09

    "w miękkiej mruczącej ciszy
    nagły plusk puszystego słowa" świetne :) +