Menu
Gildia Pióra na Patronite

Iluzja

Sehanine

Sehanine

W kręgu marzeń, ludzkich rozkoszy i dramatów,
trwa iluzja rozwiewana w perspektywie czasu.
Oto gra losu, największych głupców i filozofów,
uwikłanych w tanecznym kole z przemijaniem i wiecznością.
Oba przekleństwem niosą chmurą czarną
dla głupca nieszczęście i drogę marną.
A ten zaślepiony swą chorą namiętnością,
pała niewolą dla duszy, dla ciała wolnością.
I jedno tylko widzieć chce i pragnie
- zatopić swe zmysły w rozkoszy oceanie.

3221 wyświetleń
39 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!