Menu
Gildia Pióra na Patronite

**Żołnierz**

W koszarach żołnierz pełni straż
W zamkniętych murach już od lat
Wśród sztywnych zasad musi żyć
Tu uciech świata jest mu brak

Lecz czasem mimo trudnych reguł
Gdy wojsko zaśnie nocną ciszą
Otwiera portal w wyobraźni
Miast snu marzenia go kołyszą

Jego słabości nie zna nikt
Swą tajemnicę skrzętnie skrywa
Czasem aż chciałby w nim pozostać
Gdzie z przyjemnością czas mu zbywa

Tutaj odkrywa swe pragnienia
To za czym tęskni o czym śni
To dla niej pisze o miłości
Gdy jego dziewczę słodko śpi

Ranga zamienia go w sztywniaka
Bo w wojsku tak już musi być
I kiedy mundur swój zakłada
Przestaje marzyć,tęsknić,śnić.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    13 April 2013, 20:54

    Dziękuję moi mili za piękne opinie i życzę uroczego wieczoru :)

  • M44G

    12 April 2013, 13:59

  • agniecha1383

    12 April 2013, 00:29

    przypomniały mi się festiwale Kołobrzeskie...brakuje mi ich trochę:)
    Świetny wiersz Aguś...pozdrawiam:)

  • krysta

    12 April 2013, 00:23

    Bardzo ciekawy ładny wiersz:) Pozdrawiam na dobranoc:)