Menu
Gildia Pióra na Patronite

Migawka sytuacyjna

W kamienicy
tak
w tej szarej
posmarowanej wilgocią
posypanej cukrem
po maśle zjełczałym

W tej kamienicy
na korytarzu
zamalowanym grubo
olejną farbą
na poniemieckiej ścianie
jest zlew żeliwny
do którego
oddawał mocz
Rysiek
na porannym kacu

Kiedyś ze złości
powybijał zęby
w brązowej poręczy
i piaskowcowe dziąsła
obnażył

Ryśka rozdziera wewnętrzny szczur
o wielu odcieniach
marazmu twarzy...

128 159 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!