Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bańki krakowskiej choinki

W iskrzeniu krakowskiej choinki
Rozbłyskają marzenia prezenty plany
W spełnienie budzą się najśmielsze sny
Albo tylko wystarczy dłoń w dłoni
Krok w krok po kostce za kostką
Od jednego spojrzenia do drugiego
I kolejne wzruszenie kolejne westchnienie
Zachwyceniem wywołane słowa
Podziękowania docenienia
Nim nocami ich księżycami
Niebami z miliardów jak bańki gwiazd
Jak pod szpalerem dojdziemy
Do tej nocy jedynej w roku
Nocy życia

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!