Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Nadzieja~~

W dogasającej łunie świec
Znikają wyobraźni cienie
Za zamkniętymi powiekami
Zostaje pustka i marzenie

Z kontekstu słów wyrwana myśl
Jak szczyt nieosiągalnej góry
Widzialny w ciepłym blasku słońca
I zbyt odległy gdy są chmury

Myślisz i jesteś w zawieszeniu
Chcąc wierzyć w to co nie istnieje
Zapalasz znowu kilka świec
Bo nadal ciągle masz nadzieję.

109 645 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Bromba

    9 October 2015, 23:19

    Bardzo ładny wiersz.

  • onejka

    9 October 2015, 13:58

    Bez nadziei trudno żyć. I choć czasem wiara w nią słabnie, to jednak ona zawsze gdzieś tam tli się iskierką...
    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • 9 October 2015, 09:11

    Bardzo ładny

  • Adnachiel

    8 October 2015, 21:52

    Piękny wiersz.

  • Cris

    8 October 2015, 20:23

    Wiersz z przekazem...świetny.
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • PainWithoutLove

    8 October 2015, 19:31

    "...Zapalasz znowu kilka świec
    Bo nadal ciągle masz nadzieję."
    przepiękne... więcej słów nie trzeba.
    :)