Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwile

w dłoniach serce ci podaję
przyjaźń ofiaruję tobie
i choć nie znam wszystkich zalet
dobrze wiem poradzę sobie

pocałunek czuły składasz
powitania to znak miły
potem drugi szybko skradasz
może wszystko mi się śniło?

co to jest za przyjaźń powiedz
kiedy serce sercu bliskie
gdy na niebie błyszczą gwiazdy
jak zaczarowane wszystkie

krótkie chwile ofiarujesz
nienasycony zasypiasz
nie wiem już co teraz czuję
umiesz w myślach cudzych czytać?

możesz dzisiaj czas przemieścić
żeby jutro było wczoraj
żebym nie musiała czekać

jeśli tak to się postaraj

-------------------------------------
(wspomnienia 2010 r)

31 412 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!