Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przebłyski szczęścia

W dłoni niezapominajki,
W sercu wieczne pamiętanie.
Wspomnienie ciepłego lata,
A w kieszeni muszelka,
Która nadal nuci melodie z tamtego dnia.
Czterolistna koniczynka przynosząca szczęście…
Jedno spojrzenie, tysiące myśli.
Uśmiech na twarzy, a w sercu nadal pali się ogień,
Pomimo zimna, które ogarnia świat.
Wspominam te małe szczęścia, które są jak słońce,
W tym chłodnym oceanie ludzkiej obojętności.

27 411 wyświetleń
433 teksty
11 obserwujących
  • 18 May 2020, 20:33

    Za co?
    Ja po prostu lubię Cię czytać.

  • chrupcia

    18 May 2020, 20:30

    Adam - dziękuję bardzo!

  • 18 May 2020, 20:29

    Twój nastrój przypomina pogodę ostatnich dni. Radość, uśmiech na twarzy lub nostalgia, zaduma przeplata się z nadzieją na spełnienie marzeń...