Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ty

W ciszy tak subtelnie cicho
Nikt mnie nie usłyszy żadna mucha
żadna gwiezdna mgła.

Powolutku stąpam szukając drogi do Ciebie
Potrzebuję mapy, bo tak jesteś wielki
Potrzebuję ciszy by zrozumieć Ciebie.

Wierzę, że lubisz pogubionych
dziwnych , nijakich , bezbarwnych
łobuzów, drani i łajdaków.

Którzy każdego dnia
wyciągają dłonie
po jałmużnę miłości.

12 119 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
  • Devin

    3 June 2013, 23:59

    Czasami nie warto oszczędzać marę
    Będącą trucizną, udającą człowieka magię.

  • awatar

    27 May 2013, 13:48

    dobry tekst,
    pozdr