Menu
Gildia Pióra na Patronite

W ciszy nocy
rozgwieżdżonej tysiącem gwiazd
przypisanych ludziom
płacz słyszę
to matka ziemia płacze rosą
wydając na wolność
owoc obumarłych ziaren
a w moje serce miłość wkłada
o zapachu kruszyny Chleba
i smaku gorzkich winogron

4595 wyświetleń
56 tekstów
3 obserwujących