Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza

W ciszy głośno słyszy się myśli.
Milcząc najwięcej jest pytań „do”.
Żadnych nie ma odpowiedzi „od”.

Sama na placu boju,nie poddaję się.
Sama z wytworami umysłu.

Walczę do ostatniej kropli krwi.
Do utraty tchu wybucham jak wulkan!
A Ty nie reagujesz, nie zwracasz uwagi.

Wokół głowy krąży znak zapytania.
Jesteś mi tak bardzo daleki i bliski.

Jak igła zapodziana w stogu siana.
Nie stawiaj nad i ostatniej kropki!
Choć cisza Nas ogranicza od siebie.

93 744 wyświetlenia
901 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!