Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Winni są oni

w chińskim horoskopie brakuje roku człowieka
i wszyscy ludzcy warunkowo
mają wymówkę że się urodzili
w zwierzęcym układzie
to tłumaczy skłonności do atawizmów
i potrzebę zaznaczania nowego terytorium

niezmiennie najpiękniejsze krajobrazy to
te bez śladów buta

oby Mars się rozgniewał w końcu
nikomu zaproszenia nie wysłano
a już krążą
ziemskie historie o niegościnnych warunkach
i że tubylcy się pochowali
sami a mogli poczekać
ludzie tak uroczyście żegnają zmarłych

obca wina obca
obca bardzo wielka wina

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!