Menu
Gildia Pióra na Patronite

W Betlejem miasteczku
W ubogim żłóbeczku
Coś nagle kwili

Osioł zadziwiony
Wół przestraszony
Koń grzywą trzęsie

Głowy spuściły
Się pokłoniły
Panience Świętej

Ujrzały Dzieciątko
Małe zawiniątko
Siankiem okryte

Minęła trwoga
Poznały Boga
W Maleństwie

Padły na kolana
Tak witając Pana
Wszechświata

Sianko swe oddały
By miał ciepło Mały
W stajence

Wśród zwierząt
Nie ludzi
Bóg się narodził

Zwierzęta pamiętne
Przy Rodzinie Świętej
Zostały

57 052 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!