Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Nocą szeleszczą słowa

W amarantowej oprawie
słońce zachodziło
za chmury

dzień tlił się jeszcze
pod kopułą nieba
siedziała w ogrodzie

wiatr lekko muskał
zimne ramiona
zarzuciła ponczo

usłyszała szelest
drżących liści
co ulotnie tańczyły walca

szeptały drzewa
o tej dziewczynie
co potrafi słuchać

i miłości co w niej drzemie
a nocą wychodzi
by zatęsknić

pod gwiazdami
łatwiej myśli ubrać w słowa

i dać im odlecieć
od serca do serca...
https://www.youtube.com/watch?v=mvLDrx3YQ4Q&ab_channel=NorahJones-Topic

65 918 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • marka

    8 February 2022, 20:11

    Cała historia uczuciami zapisana.

    od kati75, ryksza, AShER
    • kati75

      9 February 2022, 07:11

      Uczucia wplecione w światła nocy, pozdrawiam Piotrze🌞