Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czosnek i Cebula

Uwielbiam je ... gdy je się je
nie tylko w celach zdrowotnych,
lecz dziś to ja wyzdrowieć chcę
bom w gardle ból poczuł markotny

i w nosie też podrapał zwierz
tak zwany dalej katarem,
więc krótka myśl ... po pracy dziś
powtórzę praktyki stare ...

Na chlebek wpierw masełka tyć,
pasztetu trochę, nie dużo
i cztery ząbki czosnku na wierzch,
herbata z cytryną .. DUŻA!

I jeszcze raz, na drugi raz ...
miast czosnku zsiekana cebula,
na górę szczypta chili a
te leki z apteki to bzdura ...

I jeszcze miód z cytryną cud,
lecz to kiedy będzie gorzej ...
narazie dziś się najadł już Miś
lekarstwa, więc spać sie położy.

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Moon G

    29 December 2020, 23:13

    @maba nie ma zgagi psze pani 😊 raz wydałem kupe kasy na lekarstwa a przeziebienie trwało 3 tygodnie i nie ustało po nich ...