Menu
Gildia Pióra na Patronite

*** (uszyłam...)

uszyłam prawiesukienkę z własnych myśli
wątpliwie prześwitująca dla całego świata
nitki miałkie budują spoistą szmatę
jedna nie wie o drugiej takie niby samoistki

i sypią się te nitki całkiem tracą odcień
zmechacone drażnią delikatną skórę
zrzucić z siebie zostawić zostawić w tyle

jak myśleć by sukienka szmatą się stała?

1242 wyświetlenia
17 tekstów
0 obserwujących
  • fyrfle

    3 February 2016, 18:36

    szyj myślą miłość - wystarczy.