Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ustami skórę dotykasz...

...

Ustami skórę dotykasz...

i chłonę zachłannie ten dotyk

tą ciszę co trwa subtelnie i drżenie w sercu...

Twoje oczy...

dotykasz mnie coraz śmielej

śmiechem... lawiną kaskadą...

miłość tańczy mi w sercu

jak tamtej chwili zagubionej młodość...

biegnąc rozrzucam włosy

skrawkiem natury i płaszczem

dotykasz rąk moich...

i dotyk mój jak parasol deszczem głaszczesz...

ach Ty mój wietrze miły

znów tańczysz zmysłami ze mną

jesień i lecą liście... tańcząc

tą chwilą jakże uprzejmą...

jesień... kochają poeci...

słońca bursztynowe okruchy

liście... deszczu kropelki

chmur kłębiaste poduchy...

dotyk wiatr i liście...

senne mgliste pejzaże

ławki puste uliczne

fontanny... skwerki i skrawki marzeń...

Anita Steciuk

15 431 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!