Menu
Gildia Pióra na Patronite

` Dark Shadows !

` Usta mam spierzchnięte od mrozu twych ust.
Skończyła Ci się wazelina, nie pocałuję Cię już.
Me usta nie ogrzeją już twych kłamstw,
a twe kłamstwa już nie zmrożą mych ust.
Odcinam się od świata światła,
by pochłonął mnie mrok pobladłych mych snów.
Oddaję się jako kochanka zmierzchu,
od dziś, na zawsze już.
Uciekając od jasności twego podłego cienia,
wspomnienia naszego dawnego 'porozumienia',
które pozwoliło Ci w imię 'miłości' robić co tylko chcesz,
skazując mnie na cierpienie i wieczną 'błogosławioną' przez Ciebie mękę . . .

~ Przyjacielowi, który często czyta moje wiersze - choć w żaden sposób nie odnosi się on do niego pragnę mu go zadedykować. ~ Adam. ; )

4571 wyświetleń
48 tekstów
5 obserwujących