Menu
Gildia Pióra na Patronite

Twoja szczerość.

Uśmiech podaruj memu sercu mówiąc prawdę
choćby najgorszą, brzydką i piekielną,
niemiłą i niesubtelną.
Spokojnie.
Ludzie mówią co myślą nie bacząc na konsekwencje.
Więc i ty wyraź odważnie własne zdanie
choćbyś nawet miał mnie ugodzić słowem jak nożem.
Sztylet przerwie barierę kłamstwa,
a ja będę płakać
jednocześnie ciesząc się sercem,
bo kiedy zaczynasz szczerze opowiadać
nastaje dzień, zza chmur wychodzi słońce,
deszcz staje się ciepły i przyjemny.
Kroczymy po rannej rosie pełni optymizmu i nadziei.

18 386 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!