Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bliżej szczęscia

Usiądź tu blisko mnie
Nie dalej niż Twój oddech
Muszę czuć go na policzku
Przecież tęsknie…

Pozwól, skiń głową delikatnie
A namaluje słowem pejzaż
Moich i Twoich
Prywatnych
Szczęśliwych dni

Zamknij oczy
Wdychaj ze mną zapach konwalii
By kochać się w nich ze mną
Kryjąc oczy przed zachodzącym słońcem
Które kona na widnokręgiem
By ogrzewać innych kochanków

Zacznij liczyć ziarenka piasku
A ja powiem, że przestane Cie kochać
Gdy usypiesz z nich pustynie
Na której choćby moją krwią podlewana
Urośnie najpiękniejsza róża

Kochaj się ze mną
W tym, czym Bóg nas karmi
W skrzydłach ptaków, źdźbłach trawy
Kamieniach przydrożnych, liściach na drzewie
Wietrze we włosach i kroplach deszczu

Kochaj się bliżej ziemi.
A będziemy szczęśliwi.

13.10.2013

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    14 October 2013, 13:12

    że erotyczny?:) gdzie tam:) dzięki za opinię;)

  • Papużka

    14 October 2013, 09:12

    Malowniczy i bardzo eteryczny wiersz, zatrzymał mnie na dłużej... tak jak zawsze Twoje twory. :)

  • misiek45

    13 October 2013, 21:41

    Piękne te kochanie ,czarujący wiersz-pozdrawiam miło na dobranoc:)

  • Pechowa_

    13 October 2013, 21:29

    Cudowny lekki wiersz... ;)