Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknota

usiądź obok w milczeniu
głowę złóż na ramieniu

czule obejmij postać
mogłabym tak długo trwać

pogładź włosy pół twarzy
pozwól mi głośno marzyć

łzę co beztrosko płynie
oszlifuj jak cenny kamień

i zawieś klejnot na szyi
odtąd nie będę niczyja

( z cyklu wspomnienia )

31 413 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
  • Es van Guard

    6 June 2021, 11:17

    jak możesz być niczyja
    odkąd dostrzegłem cię wczoraj
    choć boję się sięgnąć po ciebie
    w marzeniach jesteś moja
    w świat pragnień uciec można
    (byle go mieć pod ręką)
    kiedy codzienność zrani
    lub stanie się zwykłą udręką
    i z tej wyprawy w marzenia
    w walizce algo w torebce
    można by przynieść drugiemu
    kawałek uśmiechu serca
    😁 🤟♥️🌷🌷🌷

    od batram