Menu
Gildia Pióra na Patronite

Usiadłaś skromnie i udajesz że nie patrzysz
lub może nie patrzysz naprawdę..

Witasz mnie tak cicho że od razu żegnasz
gdy wchodzę do naszego pokoju

-Czy my się znamy?
-Czy znaliśmy się tylko wcześniej
a teraz już nieważne?..

Widzę jak w tej ciszy zerkasz na zegarek
który nie pozwala Ci się spóźnić...
A jednak spóźniasz się z odpowiedziami dla mnie
Na pytania których Ci jeszcze nie zadałem

Chciałbym usiąść obok Ciebie
ale po chwili wychodzę bez słowa
ponieważ chciałbym ufać że mam
na to jeszcze czas...

3553 wyświetlenia
40 tekstów
1 obserwujący
  • 25 February 2015, 15:58

    dziękuję za o że mogłam coś takiego przeczytać. Piękne i prawdziwe!