Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uroda i rozum

Uroda z rozumem
nie zawsze idą w parze.
Gdy jednej brakuje
drugiej jest
w nadmiarze.

Bywa ze uroda
nad resztą góruje.
Gdzie się podział umysł?
Wolność swą triumfuje?

Cóż nam po powabie
gdy mądrość szwankuje.
Głupców jest zbyt wielu.
Pięknych?
Nie brakuje.

Być może czas sięgnąć
po rozum do głowy.
Nie posiądziesz wiedzy
w salonach urody.

Nic nam po świetności
gdy rozum ułomnym.
A wiedza?
Dojrzewa.
Na wieczność potomnym.

55 171 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • one drop for all

    17 February 2021, 03:12

    Życie po dobrym treningu zawsze wydaje się przyjemniejsze.

    ;)

  • 15 February 2021, 22:00

    Bardzo edukacyjny.
    A ja jestem taki wrażliwy na piękno. 😄

    od Kenzo
  • 15 February 2021, 21:52

    Piękna i mądra Kobieta to napisała na pocieszenie brzydkim smokom...
    Miłego wieczorku. :))

    • agniecha1383

      15 February 2021, 22:01

      Nie nie to już brzmi zbyt pysznie:)
      Piękna duchem:)
      Dziękuję i pozdrawiam ciepluteńko :)

      od yestem