Menu
Gildia Pióra na Patronite

noc i wszystkie rzeczy

uporczywie pozbierałaś książki
w zimowym śnie
noc przemieszcza się za oknem
w starym szlafroku tulą się gwiazdy
wszechświat nie zwraca na nas uwagi

niebo biega po schodach
z księżycem w ręku
ludzie rozpadają się na kawałki

jutro wsiądziesz do samolotu
linii tanich lotniczych
z pierwszeństwem wejścia
i podręcznym bagażem życia
w cenie

27 549 wyświetleń
323 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!