Menu
Gildia Pióra na Patronite

jeżeli

umiesz poznać

rozpoznać człowieka
od strony jego słabości

pokochać

potrafisz też go zmieniać

szczęście moje
na wieczność

lubię cię dotykać

pachniesz różą

84 159 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • one drop for all

    25 July 2015, 03:08

    nie wiem czemu ale Einstein przychodzi mi na myśli:
    czym szybciej się poruszamy
    tym wolniej czas płynie

    ładny następny wiersz
    wpleciony w komentarz

  • wdech

    19 July 2015, 11:36

    Dziękuję za zatrzymanie i komentarze
    pozdrawiam, miłego życzę :)

    ~one
    no proszę... jaka zbieżność rozpoznania :)
    Tak a propos, przyznaję się, że w 2007r dziwiło mnie i było dla mnie niepojęte
    jak ktokolwiek może pisać wiersze.

    na początku jest cukier

    obojętność kreśli
    po wszystkim

    puste maski -
    władcy wykrzykników*
    wiedzą najlepiej

    mistyczne karki
    nieugięte pod nimi

    za te słowa
    pierwszy mija się z drugim

    karmel chaosu syci
    jasno świeci koniec

    spadające -
    kroplami wspomnień
    smutkiem zimnych łez

    zapłacze

    gdy zamarza niebo
    nad głową

    ***
    jest droga
    obok
    wszystkich dróg... innych

    i człowiek piękny jest
    gdy nie staje za maską
    uśmiechu swych wad

    każde gdy dobre słowo -
    za dnia pomaga latać
    po piekle

    idziesz ... dokąd ?

  • one drop for all

    19 July 2015, 03:17

    nowe komenty się pojawiają
    to i ja dodam swoją 'mądrą' comment
    z 2007:
    jeśli umiesz rozpoznać szczęście od jego słabości, to i rozumiesz

    dzięki wdech
    wszystkiego dobrego

  • Bogini Twa!

    18 July 2015, 18:46

    Wiersz jest pełen życia, uczucia...Miłości, jej zapachów...Bo miłość też ma swoje kolory, dźwięki, szmery, dotyki,szelesty...

  • 7 June 2015, 08:16

    delikatnością zachwycasz ... bardzo na tak :)

  • one drop for all

    7 June 2015, 06:05