Menu
Gildia Pióra na Patronite

bujam boga w obłokach, więc może też będzie padał

umiem nie pisać
aż treść krzywi
po kątach wargi

nic mnie nie trzyma
a zewsząd
bezruchem uciekam od życia

czas mnie marnuje

i budzić się nie mógłbym
bo po cóż
wciąż nie mieć miejsca

aż mnie rozbolał
wraz z duszą
bo się zajadłem od wewnątrz
głode.m

ramiona mam twarde
może prostować na nich
zardzewiałe gwoździe
ale przecież ja nie mam
krzyża

więc jedynie głowa
zwisa
na tak

bezmyślnie

daleko mi
do przybicia

dopiero na stacjach
ostatnie wieczerze
przepłacam

chyba powieszę siebie
na bożej szyi

z nas dwóch
tylko on się odważył
zejść na ziemie

[25 KWIETNIA 2014]

14 348 wyświetleń
277 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    16 March 2016, 10:22

    rozumiem

    pomyślę nad tym we właściwym czasie

  • 16 March 2016, 07:19

    decyzja należy do Ciebie ... ja jednak uważam że marnujesz talent publikując tylko tu swoje utwory :)

  • .Rodia

    15 March 2016, 18:37

    Nie jestem przekonany czy oby warto się dzielić
    Oraz czy wezmę na siebie odpowiedzialność za czyny ludzi o słabej psychice i ciężkim padole

  • 15 March 2016, 13:47

    jeśli jeszcze nie wydałeś tomiku wierszy to powinieneś to jak najszybciej uczynić ...

  • .Rodia

    20 February 2016, 21:44

    hm
    zobaczymy co przyniesie wiatr

    pozdrawiam

  • .Rodia

    20 February 2016, 21:22

    no proszę

  • .Rodia

    20 February 2016, 21:15

    też je dzisiaj wszystkie czytałem

    Jantar - dodałem ale usunąłem wraz z ówczesną działalnością

  • .Rodia

    20 February 2016, 18:42

    teraz chyba nie rozumiem

  • .Rodia

    20 February 2016, 17:42

    kiedyś tutaj był

  • .Rodia

    20 February 2016, 17:26

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.