Menu
Gildia Pióra na Patronite

Umarłem
Dziś na A5
Pamiętam , że było mglisto i padał rzęsisty deszcz
Z poświaty mgły wyłoniła się Pani Śmierć
Wyrywając z mej piersi duszę
Odchodząc w bezkresny cień
Unosiłem się bezwładnie
Na tafli krwi żarzącej
Pośród jęków erki jasno migoczącej
Pamiętam , że było mglisto i padał rzęsisty deszcz
Umarłem…

~ 28.11.2012 [*] Epitafium dla Darka

25 581 wyświetleń
237 tekstów
3 obserwujących