Menu
Gildia Pióra na Patronite

Potania - Ulotne Chwile

Ulatują chwile, które były dla nas tak ważne
w nich znajdowały się ambicje odważne
w nich był świat, który dostrzegamy rano
wszystkie chwile razy dwa to za mało
Ulotne chwile porwane jak latawiec na wietrze
ile chwil zapomnę jeszcze ?
nieodnajdowane jak zapałki wiatrem zgaszone
ulotne chwile zastanów się człowiek !

27 178 wyświetleń
412 tekstów
10 obserwujących
  • potania

    21 July 2010, 17:48

    no ;) ucieczka do prostoty ..
    Żeby się nad tym zastanowić ;) w sensie że każdy człowiek powinien pomyśleć o uciekających chwilach

  • 21 July 2010, 16:15

    Dobry wiersz, rytmiczny równy i dobrze się go czyta tylko zastanawia mnie ta końcówka "zastanów się człowiek"?

    Pozdrawiam ja Wędrowiec.