Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ujrzałem Ją

Ujrzałem Ją w najlepszych snach
Dostrzegłem Ją potem na jawie
W ciemności, w deszczu na trawie
Dopalała papierosa, we włosach tańczył wiatr

Przeszedłem obok, zerknąłem z lekka
Ulica od ulewy była jak potok, jak rzeka
Otarłem swą mokrą twarz, lecz nie od deszczu mokrą
Pociągając nosem raz, za razem, odszedłem ulicą szeroką

Wtopiłem się w ciemności głębokie i niezmierne
Pozostały na jawie tylko sny i do Ciebie uczucia niezmienne
I serce wypełnione Miłością
I dusza wypełniona niezręcznością
I rozum wypełniony niemożnością

https://www.youtube.com/watch?v=-NK9zdPj-os

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!