Menu
Gildia Pióra na Patronite

Muzyką światła

Ucisz w sobie słowa by słuchać //
wieczornych koncertów późnej czerwieni
milknących dni
chórów traw rozśpiewanych łąką
pod batutą wiatru
blasków ros rozkołysanych o poranku
walcem jesiennym chłodu
jaskółczych lotek kreślących pięciolinię błękitów
nutami ody do wolności
ciszą modlitw umarłych o łaskę
spełnionej samotności
szczebiotu ciepła spotkań szukających się długo
oziębłych samotnością dłoni
pisku łez kreślących szyby policzków
gwoździem rozpaczy w zmarszczki
koncertów księżycowych pełni zasłuchanych w siebie kochanków
w najpiękniejsze arie wiary i nadziei
śpiewu wieczności w hosannach skrzydeł
ulatujących minut i godzin
// a odnajdziesz się w sobie filharmonią milczenia
gdzie słowa ucichną całym tobą
w prawdę
jak powietrze
dźwiękom światła
w muzykę barw.

89 703 wyświetlenia
1387 tekstów
12 obserwujących
  • 10 March 2021, 10:04

    Dzięki za opinie, które utwierdzają mnie w przekonaniu, że jestem dobrze zapowiadającym się autorem tekstów do muzyki relaksacyjnej zalecanej szczególnie kobietom przed połogiem i pielgrzymom przed namaszczeniem w ostatnią drogę :}

    od Zigi7, Hares, brozyna
  • Sexoh't

    9 March 2021, 18:41

    Dużo tego do słuchania.
    Mógłbyś napisać arię dla Alicji Węgorzewskiej w mezzosopranie.
    Lubię jej czasem posłuchać.
    A wiersz mi się podoba, chociaż trochę namieszałeś :)