Menu
Gildia Pióra na Patronite

trzynaście

uciekam od rzeczywistości
aż w końcu jedynie
pozostawiam po sobie ślad
w postaci porozrzucanych po pokoju
strzykawek
kiepów
i pustych butelek
po alkoholu
uciekam od złudzeń
zatrzaskuję drzwi
i oczy
łzy sączą się jak krew
z przeciętej tętnicy
i spadają na ulubiony sweter
zaraz po tym Ty spadasz
z trzynastego piętra
o godzinie trzynastej
a wokół Twojego drobnego
martwego ciała
gromadzi się trzynaścioro ludzi
w piątek trzynastego

721 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
  • fyrfle

    3 October 2015, 10:14

    To nie trzynasty i nie piątek zabija, a tylko wyłącznie my.