Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

ucichło miasto
droga mleczna wysypała swoje okruchy
na kopułę nieba
gdzieś mruczą koty

szepczę przyglądając się tobie
delikatnie zaciskasz wargi jakbyś chciał
w ustach schować jakiś smak
dłoń gotowa podjąć dłoń
by zamknąć się później w ramionach

unosimy się to znów opadamy
miękko badając teren
jak dwa zagubione liście
wirujemy dążąc w nieznane

gwiazdy
wyznaczają trajektorię

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!