Menu
Gildia Pióra na Patronite

ubywa mnie każdą chwilą
przestrzeń wokół gęstnieje
rzeczywistość
oplata lepką nicią
jeszcze mogę krzyczeć
jeszcze
słyszę jak próbuje resztki tlenu
wyciśnięte z płuc dostarczyć
tak jak zwykle
serce
a miało być tak bardzo
i tak długo
myśl
zazwyczaj dzieje się inaczej
wtedy masz okazję żeby
zrozumieć
starość nie istnieje
to tylko coraz jaśniejsza bolesna
świadomość bycia
tłustą muchą

15 331 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
  • Monika M.

    5 August 2022, 07:37

    Dlaczego takie zakończenie?
    "Zabrzęczało" mi zgrzytem.
    W mojej głowie po "świadomości bycia" poczułam dym.
    Pozdrawiam bardzo:)

    od Eneida
    • Es van Guard

      5 August 2022, 08:46

      Hmmm, trudno odpowiadać...
      Tyle podejść ilu czytelników, a ja czytając własne myśli sam koniec skojarzyłem z początkiem....
      Dziękuję i pozdrawiam

    • Monika M.

      5 August 2022, 12:08

      Ta mucha jakaś taka... beznadziejna, chyba w tym czuję problem. A ja wciąż się łudzę...
      Jeśli wracasz do początku to powinno być dobrze:).