Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Będę

Ubiorę w szaty wspaniałości życie
Uwiję gniazdo pośród drzew beztroski
Otulę się skrzydłami spokoju
Poproszę wiatr o ukojenie ,gdy słońce przesadnie ukazywać będzie swój majestat
Wodą życiodajną upoję zapomniane marzenia
Nakarmię swe myśli rozwagą
Dojrzałem , niczym rzeka wpływająca w morze
Niosąca falami lepsze dni .
Znająca wyłącznie przypływ
Właściwych myśli

8549 wyświetleń
97 tekstów
8 obserwujących
  • emi@

    9 March 2021, 16:46

    Wymowne...