Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dopóki widno nam jeszcze

U kresu dnia niegdyś pięknego
wypatruję Ciebie mój Aniele
wiatr wciąż w oczy
ale one nie jego winą łzawe…
W bagnie zaszłości stopy uwięzione
dawniej tak ochoczo biegnące ku Tobie...
i jedynie widno nam jeszcze

Jednak;
samo światło to zbyt mało
niebawem i je noc zniewoli
a grymas tęsknoty mrok spowije
Wołam, zatem strofami
Bezdźwięcznie…
Mrok niecierpliwie się skrada
by, ogarnąć nas ciszą
spójrz proszę ten raz ostatni
póki widno nam jeszcze…

Lecz;
jeślim nie godzien, nie czekaj nocy
i nawet, jeśli widno nam jeszcze;
Zapomnij…

33 419 wyświetleń
270 tekstów
400 obserwujących
  • dybus77

    19 March 2012, 11:29

    Poniedziałkowy buziaczek łobuziaczek dla Ciebie ;;;

  • R.A.K.

    19 March 2012, 11:19

    Dziękuję Joluś! :)

  • dybus77

    19 March 2012, 10:04

    Jak zawsze ...

    PRZEPIĘKNIE ..

    pozdrowienia wysyłam z wczorajszym słońcem .. bo dzisiaj zimno ,,,:)))

  • R.A.K.

    2 March 2012, 13:27

    Bardzo dziekuję!!! Przy takich słowach uznania mało jest prawdopodobne aby mój tusz w piórze kiedykolwiek wysechł:)
    Pozdrawiam Serdecznie.

  • Albert Jarus

    2 March 2012, 10:32

    Ależ on piękny... jakoś słów mi brakuje.
    Wracam do niego.

  • giulietka

    24 February 2012, 14:34

    I tylko w kąciku oka gwiazda płonie jak łza
    i kłuje serce pięcioramiennym smutkiem
    choć widno jeszcze

    Przepiękny!

  • 24 February 2012, 13:40

    ... modlitwa do Anioła...
    Jeden z najlepszych tekstów, moim skromnym zdaniem.
    Pozdrawiam. :)

  • R.A.K.

    23 February 2012, 18:29

    Dziękuję Piotrku! :)

  • marka

    23 February 2012, 18:28

    Życie!!!
    Piękny.

  • R.A.K.

    23 February 2012, 17:57

    Wiem, wiem Ewuniu! :)