Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podróż w nieznane

Tysiące miejsc mijanych wciąż
krętą drogą, nie wiadomo gdzie
i nie wiem już jaki obrać kurs
i nie wiem czy znów spotkamy się.

Nie wiem ile na niebie jest gwiazd
i nie wiem jak czytać legendy map
nie wiem dokąd zaniesie mnie czas
oby nie dalej, niż długość twoich ramion.

Nie wiem ile jeszcze musi upaść gwiazd,
by spełnić ten jeden sen
i nie wiem czy na końcu drogi czekasz,
lecz jeśli trzeba zacznę biec.

987 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!