Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ćmo

Tyś wolna zawsze jest

Czego szukasz
Czego chcesz

Powiedz mi dlaczego
do światła ciągle lgniesz

Ty co w dzień śpisz
a w nocy wiedziesz swe jasne sprawy

Zatańcz dla mnie w takt ciszy
zatańcz Motylu łaskawy

Nie odlatuj proszę
pozostańmy tę chwilę razem

Ty jesteś dla mnie wszystkim
natury kojącym obrazem

Ty co wyłaniasz się z mroku
a dostojnie wciąż milczysz

Do bezsenności świata
skrzydłami delikatnie pukasz

Czego Ty ciągle pragniesz
A czego Ty tutaj szukasz

Odpowiedz mi teraz
ja proszę tak szczerze

Skąd się w Tobie ta tęskna miłość
Miłość do światła bierze

17 461 wyświetleń
212 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!