Menu
Gildia Pióra na Patronite

Litania do Polski Cierpiącej

Tyś, co losu niepogody
przetrwać mężnie potrafiła
teraz cierpisz - w czas swobody
nasza wina
nasza wina
nasza wina...

Westchnij wiatrem
nad polami
lecz nie wzdychaj
Polsko
nad nami

Zapłacz deszczem
za szybami
lecz nie płacz
Polsko
nad nami

Tyś nam winna
wzdychać wiatrem
płakać deszczem
nic więcej...
czy coś jeszcze?

Myśmy Tobie
winni wiecej
niż dajemy
tylko...
kiedy to pojmiemy?

325 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!