Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pozostały tylko...

http://www.youtube.com/watch?v=bM2YWcyFLqs
jeansowe spodnie
na poduszce plama tuszu
łóżko puste i wygodne
ty bez animuszu

kręcone włosy na podłodze
wyszczerbiony zielony kubek
małe otarcie na komodzie
do prania zerwany sznurek

podarte ciepłe pantofle
gliniane doniczki
z masłem kartofle
chłodne policzki

turkusowe poszewki
bluzka zapomniana
rozsypane pinezki
cisza z rana

szczoteczka do zębów
starych perfum resztka
brak rozszarpanych nerwów
srebrna przywieszka

wymiętych fotografii parę
nikły zapach w pamięci
grube skarpety szare
zaciśnięty żal w pięści

wspomnienie dotyku
urywki chwil cenne
gorzki smak na języku
i łzy słone pełne…

Echo 22.02.13

26 024 wyświetlenia
524 teksty
59 obserwujących
  • Aquarelle

    29 April 2015, 13:12

    Najlepszy, bo pełen uczuć. Twoich uczuć.
    A życie idzie dalej...
    Uśmiechów Papużko.

  • onejka

    9 April 2015, 10:33

    to szczegóły redagują wspomnienia
    wyciskają łzy
    i pamiętać każą, choć boli ...

    :)

  • 9 April 2015, 10:16

    ładny , zaciśnięty żal w pięści podoba mi się najbardziej
    brak rozszarpanych nerwów , srebrna przywieszka
    gorzki smak na języku
    łzy słone pełne